Over mij

Op deze pagina zal ik je meer over mij als kunsthistoricus vertellen. Mijn doel met deze website is om jullie als lezer beter te kunnen informeren over mijn activiteiten, maar ook achtergronden te geven over tentoonstellingen, culturele evenementen, publicaties en alles wat nog meer interessant is uit een kunsthistorisch oogpunt. Voor vragen, opmerkingen of opdrachten ben ik te benaderen via de contactpagina.

Opleiding

Ik studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Door stages en onderzoek raakte ik in de ban van schilderijlijsten, een interessegebied dat ik nog heb. Daar zal je dan ook geregeld over lezen. Na mijn bachelor vervolgde ik mijn opleiding met de master museumconservator, een tweejarige master waarbij ik een jaar lang stage gelopen heb bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. 

Werk

Na mijn opleiding heb ik enige tijd als onderzoeker gewerkt bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, en op dit moment werk ik als zelfstandig kunsthistoricus. In die hoedanigheid geef ik cursussen en lezingen, en ben ik beschikbaar voor het verrichten van onderzoek en diverse andere kunsthistorische werkzaamheden. 

Handel

Naast mijn werk als zelfstandig kunsthistoricus ben ik sinds 2021 ook handelaar in kunst uit de periode 1850-1930. Daarbij zoek ik specifiek naar werken van kunstenaars die werkten in de invloedsfeer van de grote namen uit de kunstgeschiedenis. 

Interesses

Zoals wel duidelijk zal worden heb ik een erg breed interessegebied. Dat focust zich in het bijzonder in een paar gebieden. Mijn kunsthistorische specialisatie ligt in de negentiende-eeuwse receptiegeschiedenis. Daarnaast ben ik in het speciaal geïnteresseerd in schilderijlijsten en zeventiende-eeuwse schilderkunst. Door mijn specialisatie op het gebied van receptiegeschiedenis kan ik veel van mijn brede interesse kwijt. Kennis opdoen is maar één van de vele interessante aspecten van mijn vak. Het delen van deze kennis met een geïnteresseerd publiek behoort tot mijn favoriete aspecten ervan.

Over mij

Als je meer wilt weten over mij, mijn specialisatie, en of wij iets voor elkaar kunnen betekenen, schroom dan niet om contact op te nemen via maarten@kloosterfineart.com.